Jolijn Antonissen

Trainer Jolijn Antonissen

Musical

Jolijn Antonissen studeerde aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel. In de zomer voor ze haar laatste jaar startte had ze haar eerste professionele opdracht met 'Feminatheek', een monoloog bij De Zwarte Komedie in Antwerpen. Net voor ze afstudeerde speelde ze de rol van Lea in de Nederlandstalige première van 'Beautiful Thing'.
Met Kollektief D&A creërde ze mee de theatervoorstellingen voor kinderen Naar Moe, Wit is Kleur en O-oo, verscheen op televisie in o.a. Zonde van de Zendtijd, De Kotmadam en Galaxy Park en danste de rol van Nina in de kleutervoorstelling Hopla.
Als actrice was ze onder meer te zien als Sofie in Roald Dahls ‘De GVR’ en in het tweetalige Macbethbranding/La Revanche de Macbeth van Ensemble Leporello op het theaterfestival van Avignon. Ze speelde en zong Hazeltje in de kindermusical 'Raad Eens Hoeveel Ik Van Je Hou' gebaseerd op het gekende boekje. Ze is de Vlaamse stem van Courtney in de animatiefilm Paranorman, spreekt luisterverhalen in en zingt met het beroemde meisjeskoor Scala & Kolacny Brothers regelmatig in binnen- en buitenland.
Ze speelde in beide landstalen de rol van de prins in De Kleine Prins naar het boek van Antoine de Saint-Exupéry, in La Mélodie du Bonheur (de franstalige versie van The Sound of Music) en ze toert door België, Frankrijk en Zwitserland met de voorstelling ‘Cabaret’ van Théâtre Le Public.
In 2016 zal ze Desdemona spelen in Shakespeare's 'Othello', regisseert ze haar eerste locatievoorstelling in Rotterdam en gaat de eerste productie van haar eigen gezelschap BA2productions in première: "Lotta", een kindermusical.

Lessen